Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 02. 07:36, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szavazásokat követően vonul szünetre a parlament

Szavazásokat követően vonul szünetre a parlament

Az Országgyűlés ma nyolc törvényjavaslatról szavaz, majd többhetes pihenőre vonul az európai parlamenti választás kampányának idejére.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirendi előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kivételes eljárásban tárgyalt tőkepiaci törvénymódosítás összevont vitáját bonyolítják le. A kabinet vasárnap benyújtott indítványával a befektetők védelmét kívánja növelni azzal, hogy a tőzsdének lehetőséget adna egy értékpapírokat minősítő és azok kibocsátásához tanácsokat nyújtó cég alapítására.

A képviselők a vitát követően szavazhatnak is az előterjesztésről, hasonlóan a kormány pénzügyi és klímapolitikai javaslatcsomagjához. Döntés várható továbbá az atomenergetikai- és a sporttörvény módosításáról, valamint a Televíziós Film Mecenatúra idei költségvetéséről.

A Ház ülése napirend utáni felszólalásokkal zárul. A parlament honlapján elérhető munkarend alapján az Országgyűlés várhatóan az EP-választás másnapján, május 27-én folytatja ülésezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.