Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2011. November 18. 14:07, péntek | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Szerdáig eldől, ki irányítja Görbiczéket

Szerdáig eldől, ki irányítja Görbiczéket

Jövő szerdáig eldől, ki lesz a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé bejutott Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának új edzője a két napja felmentett Konkoly Csaba helyett.

Kelecsényi Ernő, a klub elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, két-három jelölt van a posztra, külföldi és magyar szakemberek is, de külföldön dolgozó magyar edző nincs közöttük. „Bárki lesz is az edző, a BL-döntő a cél, és ha már ott vagyunk, győzni is akarunk. A hazai sorozatok, a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése pedig kötelező” – jelentette ki. Hozzátette: a reálisan elérhető kínálatból akarnak választani, nem az a céljuk, hogy szerződéssel rendelkező edzőket keressenek meg, ezért kizárta Németh András, az osztrák Hypo NÖ és Kovács Péter, a Békéscsaba trénerének leigazolását. „Olyan embert keresünk, méghozzá hosszú távra, aki lehetőleg ismeri a mezőnyt, a csapatot, a játékosokat. A sok különböző kézilabda-kultúrából érkező klasszis egységgé kovácsolása, és a minden esetben a maximális eredmény elérése lesz a fő feladata” – fogalmazott.

Szerinte több érv szólna amellett, hogy a női válogatott norvég szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn a győri kispadra is leüljön, mint amennyi ellene. „A mi szempontjainknak ő megfelel: néhány hónapja itt él, ismeri a mezőnyt, a játékosokat, nagyon jól ismeri azokat a csapatokat, akikkel a BL-ben tavasszal meg kell küzdenünk” – mondta a szakemberről Kelecsényi Ernő.

A Győr a Bajnokok Ligájában a címvédő norvég Larvikkal, a dán Midtjyllanddal és a spanyol Itxako Navarrával került egy középdöntős csoportba, innen kell kivívnia a továbbjutást az elődöntőbe. A kézilabda szövetség elnökségi tagjaként is tevékenykedő győri sportvezető szerint Böhn Győrbe szerződtetése ellen szólhat, hogy a sportág vezetése szeretné, ha a válogatottak mellett dolgozó edzők szövetségi alkalmazottak lennének.

A szerdán menesztett Konkoly Csabáról Kelecsényi Ernő azt mondta, nagyon eredményes négy évet töltött a csapattal, ennek az időszaknak az értékelése mindenképp pozitív. „Klubvezetőként azonban röntgenszemmel kell átlátni a háttérben zajló folyamatokat, és tudni kell, hogy szakmai és emberi szempontból ki lehet az, aki a legtöbbet tudja kihozni ebből a keretből” – indokolta az edzőváltást a klubelnök. Hozzátette, a döntés nem hirtelen született, „talán azok számára váratlan, akik más szemüveggel nézik a játékot, mint mi”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.