Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Szexuális erőszak miatt ítéltek el egy férfit, aki 11 éves lánnyal került kapcsolatba

Szexuális erőszak miatt ítéltek el egy férfit, aki 11 éves lánnyal került kapcsolatba

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, illetve személyiségfejlesztő pszichológiai terápiára kötelezett a Keszthelyi Járásbíróság egy 26 éves férfit,

aki egy internetes csevegés során megismert 11 éves lánnyal került közvetlenül is szexuális kapcsolatba - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Beznicza Árpád felidézte, hogy a vádirat szerint az akkor 10 éves kislány 2013-tól két internetes közösségi portálon keresztül férfiakkal ismerkedett meg, így került kapcsolatba a most 26 éves férfival, aki fiatal lányok ismeretségét kereste. Tavaly nyáron a vádlott kérésére a kislány a webkamerája előtt megmutatta meztelen felsőtestét is, később pedig már személyes találkozót beszéltek meg.

A férfi elautózott a kislányért, akit először a keszthelyi mólóra vitt sétálni. Később beültek a kocsi hátsó ülésére, ahol mindketten levetkőztek, majd a kislány kezdeményezésére orális aktus történt közöttük.

A történtekre azután derült fény, hogy a kislány korábban jött el az iskolából, és mások látták, hogy beszáll egy idegen autóba.

A tárgyaláson a vádlott nem ismerte el a bűnösségét. Állítása szerint nem tudta, hogy a lány hány éves, illetve tagadta a szexuális aktust.

A kislány a bíróságon elmondta: édesanyja nem tudott arról, hogy a neten férfiakkal levelezik, és hogy többeknek félmeztelenre vetkőzött a webkamera előtt. Bevallotta azt is, hogy az orális aktust a vádlottal ő maga kezdeményezte.

Az igazságügyi pszichológusi szakvélemény szerint a kislány nagyfokú szeretet- és támaszigénye miatt kereste idősebbek társaságát, remélve, hogy ők megértik. A férfinak viszont a korához képest alacsonyabb szintű a szexuális fejlettsége, személyiségjegyei pedig nem felnőttekre jellemzőek.

A Keszthelyi Járásbíróság szexuális erőszak miatt két év, a végrehajtásában három és fél év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a 26 éves férfit. Elrendelte a pártfogói felügyeletét is, illetve kötelezte arra, hogy két éven át vegyen részt személyiségfejlesztő pszichológiai terápián.

Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerőssé is vált.

A szóvivő közölte még: miután az eset napvilágra került, a kislány és a férfi nem váltott több levelet. A lány internethasználatát a szülők korlátozták, az iskolájában pedig felvilágosító előadás és osztályfőnöki óra keretében beszéltek az internet és a közösségi oldalak veszélyeiről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.