Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2020. November 18. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: police.hu

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfi ellen.

A vádirat szerint a férfi 2020. áprilisát megelőzően már hosszú ideje nem rendelkezett párkapcsolattal, különböző internetes közösségi oldalakról a számára vonzó nők nyilvánosan elérhető fényképeit nagy mennyiségben töltötte le a laptopja merevlemezére. A férfi elhatározta, hogy a sértettek fényképeivel regisztrál egy internetes szexuális párkereső oldalra, majd a jelentkezőkkel ott levelezést folytat – közölte az ügyészség.

A vádlott öt nő fotóját töltötte fel szexpartner hirdetéshez, azok tudta nélkül. Az egyik sértettet a regisztrációt követően számos ismeretlen személy és több ismerőse is megkereste azzal, hogy látta az adatlapját. Egy másik sértett figyelmét az ismerőse hívta fel a regisztrációra, aki interneten elküldte neki a vádlott által létrehozott adatlapot. Egy harmadik sértett egy televíziós sorozatban szereplő személy, őt és más sértetteket is olyan személyként azonosíthatták, aki a szexpartnert keres, magánéletének zavartalansága, társadalmi megbecsülése körében őket jelentős érdeksérelem érhette volna.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 3. § 1. pontja alapján érintett a bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy; míg a 2. pont alapján személyes adat az érintettre vonatkozó bármely információ, vagyis a sértett képmása személyes adatnak minősül.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfit pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Belföld

Félmillió villanymotornál tart a győri Audi

Az Audi Hungaria munkatársai december 1-jén elkészítették az 500 ezredik elektromos hajtást.

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 02. 13:35, szombat | Belföld

Paloznaki Jazzpiknik: Morcheeba és Brand New Heavies is lesz

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.

2023. December 02. 13:32, szombat | Belföld

Időkapszulát és egy 122 éves levelet találtak az eleki templom kupolájában

Időkapszulát és az egykori esperes-plébános 122 éve írt levelét találták meg a Sarlós Boldogasszony-templom kupolájában a Békés vármegyei Eleken.