Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2015. Szeptember 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Barcsra, a Dráván átívelő hídhoz péntek délután 20 horvát busszal 1200 illegális bevándorlót hoztak, rendőrök és katonák kísérték őket a közeli ideiglenes pihenőhelyre, ahol egyebek mellett ételt és ital kapnak, majd ugyancsak kíséret mellett a vasútállomásra mennek - közölte az M1 aktuális csatorna.
A közszolgálati csatorna tudósítója a helyszínről arról számolt be, hogy az érkezőket a rendőrök kikérdezik, honnan jöttek, néhány embert pedig szúrópróbaszerűen ellenőriznek, átvizsgálják a táskájukat. Főként azokat ellenőrzik, akiknél nagyobb csomag van.

Az M1 tudósítása szerint felmerült, hogy a szárazföldi határ esetleges lezárása után lesz, aki megpróbál a határfolyón átjutni Magyarországra, ugyanis hivatalosan meg nem erősített információk szerint a horvát hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a Dráva vízszintjét. Szakemberek ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy nagyon változik a víz mélysége - helyenként 80, de aztán hirtelen 180 centiméter -, és sok az örvény is, ezért a folyón ily módon szinte lehetetlen átkelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

2024. Február 25. 08:37, vasárnap | Belföld

Minden webáruháznak szerződnie kell a Magyar Postával

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésére számít.

2024. Február 25. 08:35, vasárnap | Belföld

Kocsis Máté: új gyermekvédelmi rendszert kell kialakítani

Új gyermekvédelmi rendszer kialakításának igényét fogalmazta meg a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol elmondta: tiszta, világos szabályokra és felügyeletre van szükség.