Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 01. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay, police.hu

Teljes hosszán szünetel a vonatközlekedés a kelebiai vonalon

Teljes hosszán szünetel a vonatközlekedés a kelebiai vonalon

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonal átépítésének következő üteme május 1-jétől kezdődik, ezért vasárnaptól a teljes vonalon szünetelni fog a vonatforgalom,

nem közlekednek vonatok a Keleti pályaudvar és Délegyháza közötti szakaszon sem -közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

Azt írták: a Volánbusz autóbuszaival pótolják a vasútvonal Budapest és Délegyháza közötti elővárosi szakaszát, valamint a Délegyháza-Kunszentmiklós és Kelebia közötti szakaszt is. A MÁV alternatív eljutási lehetőségként a H6-os HÉV-et is ajánlja Dunaharaszti és Soroksár térségéből.

Május 1-jétől nem közlekednek a továbbiakban a Délegyháza és Kunszentmiklós közötti, valamint a Kecskemét és Kelebia közötti pótlóbuszok, ezek helyett a vasútvonal mentén a meglévő és új helyközi autóbuszjáratok biztosítják az eljutási lehetőségeket.

Azt írták, érdemes előre tájékozódni a megváltozott közlekedési kapcsolatokról a hétfői munkába vagy érettségire indulás előtt a Volánbusz weboldalán. Az elővárosi és a regionális forgalom kiszolgálására új buszjáratok is indulnak.

A Délegyházáról Budapest-Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan körülbelül 40 perc alatt, a Soroksári úton át közlekedőkkel pedig átlagosan körülbelül 55 perc alatt érhető el. A járatok Budapest és délegyházi autóbusz-forduló, illetve kiskunlacházi vasútállomás elágazás megállóhelyek között közlekednek, a Soroksári úton, a Helsinki úton, Dunaharasztin, Taksonyon és Dunavarsányon át. Munkanapokon jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként, míg hétvégén jellemzően 60, a reggeli időszakban 30 percenként indulnak.



Dunaharasztiból az M5-ös autópályán és a Soroksári úton át menő járatok együttes közlekedtetésével Budapest-Népliget a település majdnem egészéről egységesen átlagosan nagyjából 25 perc alatt elérhető.

Dunavarsányból Budapest-Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan körülbelül 35, a Soroksáron át közlekedők járatokkal átlagosan 50 perc alatt, taksonyi indulás esetében pedig a gyorsjáratokkal átlagosan mintegy 35, a Soroksáron át közlekedők járatokkal átlagosan kb. 40 perc alatt érhető el.

Kunszentmiklóst érintően a január 31-től bevezetett menetrend kismértékű korrekcióját vezeti be a Volánbusz május 1-jétől.

A vasúttársaság közölte azt is, hogy az elővárosi szakaszon az autóbuszjáratok budapesti végállomása egységesen a Népliget autóbusz-állomás, ahol mind az M3-as metróra, mind pedig az 1-es villamosra biztosítanak átszállási lehetőséget. Az M3-as metró felújításának jelenlegi szakaszában május 13-ig a metrópótló buszok közvetlen elérése érdekében, a munkanapi reggeli időszakban a térségből érkező autóbuszok a Nagyvárad tér érintésével közlekednek.

A Dunaharaszti és Soroksár térségéből a belváros eléréséhez alternatív eljutási lehetőséget a H6-os HÉV is biztosít a Közvágóhíd felé.

A 2022. április 30-ával bezárólag megváltott vasúti bérleteket - érvényességi idejük végéig - a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon azonos települések közötti utazás céljából elfogadja a Volánbusz.

Címkék: kelebia, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.