Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2011. December 18. 07:39, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Teljesítette a NAV Matolcsy György plusz negyvenmilliárd forintos előirányzatát

Teljesítette a NAV Matolcsy György plusz negyvenmilliárd forintos előirányzatát

A Munkaerő-átcsoportosítással és többletmunkával sikerült beszednie az állami adóhatóságnak azt a negyvenmilliárd forint áfát, amit még szeptemberben határozott meg Matolcsy György, a nemzetgazdasági tárca vezetője.

Mondta a Magyar Hírlapnak Burillák Attila, a hatóság sajtófőnöke.

Az akadályokat csak úgy tudták sikerrel venni, hogy a legkritikusabb pontokon megtöbbszörözték erőiket, mert kapacitás híján más területekről kellett átmenetileg átcsoportosítani a munkatársakat. A NAV növelte ellenőrzési tevékenységét: az idén 13 százalékkal több adózót vizsgáltak, mint tavaly. Az eredményhez nagyban hozzájárult, hogy a hatóság fejlesztette a revíziókat megelőző kockázatelemzési és egyedi kockázatkezelési rendszerét, s ma már nagy biztonsággal választják ki a költségvetés számára rizikós szektorokat és vállalkozókat. Az adós, vámos és bűnügyi szakemberek együttműködése kézzelfogható eredménnyel járt: átfogó vizsgálatokat rendeltek el az adóelkerülés szempontjából kiemelten kockázatos területeken, például a gabonaszektorban, a húsiparban, a kiskereskedelemben, valamint a jövedéki termékeknél. Utóbbi esetében máris érzékelhető a cigarettacsempészet visszaszorulása.

Burillák Attila kiemelte: folyamatosan figyelemmel kísérték az adóhátralékok alakulását is, s a tartozás keletkezését követő legrövidebb időn belül megtették a szükséges intézkedéseket azok beszedésére. Jelentős túlmunka elrendelésével számotte­vően növelték a hátralékok beszedésére indított végrehajtási eljárások számát, a valós tevékenységet végző, működő – nem fantomizálódott vagy csődbe vitt – vállalkozások esetében pedig sikerült csökkenteni a hátralékot.

Burillák hozzátette, hogy az elhúzódó gazdasági válság és a negatív gazdasági környezet hatásainak enyhítése érdekében az adóhatóság a korábbinál is nagyobb figyelmet fordított a méltányosságra. „Nem célunk ugyanis sem a működő adózók ellehetetlenítése, sem a pénz kivonása. Egyensúlyt kell tartani a költségvetés érdekeit biztosító behajtási tevékenység és az adózók működését segítő méltányosság között” – emelte ki a sajtófőnök.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: adóhatóság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 19. 12:04, szombat | Belföld

Többfelé volt talajmenti fagy hajnalban

Többfelé volt talajmenti fagy szombat hajnalban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

2020. Szeptember 19. 11:01, szombat | Belföld

Hatan meghaltak, 809-cel nőtt a fertőzöttek száma

Elhunyt hat krónikus beteg, és újabb 809 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 19. 06:00, szombat | Belföld

Megölte és kútba dobta lakótársát, letartóztatták

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint szeptember 12-én megölte a lakótársát, majd a holttestet egy kútba dobta

2020. Szeptember 19. 05:00, szombat | Belföld

Országos Tisztifőorvos: nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani

A szeptember 21-től kötelező, a maszkviselés kiterjesztésére hozott rendelkezések között nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani, hiszen szankcióval is jár azok be nem tartása