Városlista
2024. március 5, kedd - Adorján

Hírek

2012. Február 24. 07:11, péntek | Külföld
Forrás: STOP / MTI

Terrortámadás érte a Mol pakisztáni gázüzemét

Terrortámadás érte a Mol pakisztáni gázüzemét

Egy kisebb fegyveres csoport megtámadta a Mol Pakistannak, a Mol-csoport tagjának manzalai gázüzemét a Tal blokkban még február 11-én. Az incidens során senki nem sérült meg - erősítette meg a Mol csütörtökön az MTI-nek.

A Mol azt közölte: a biztonsági erők azonnali és szakszerű reakciójának, illetve a helyi közösség segítségének köszönhetően a támadókat megfutamították.

A létesítményben kisebb tűz keletkezett, a gázfeldolgozás 5 órán keresztül szünetelt, de a szükséges javítások után az üzem újra teljes kapacitással működni kezdett - közölte az olajipari társaság.

A hírportálok a Business Recorder honlapra hivatkozva arról számoltak be csütörtökön, hogy rakétákkal támadták meg a Mol pakisztáni létesítményét.

Lipták Ernő, a Mol Pakistan ügyvezető igazgatója nyilatkozott a honlapnak, hangsúlyozva, hogy az eset után tárgyalásokat folytatott az illetékes pakisztáni minisztériummal, hogy a létesítmény védelmének megerősítését kérje.

A támadás után nem sokkal a kormányzat megerősítette a Mol egységeinek védelmét, és biztosította a vállalatot, hogy kiemelt kérdésként kezelik a telephely biztonságát. A Mol a megtámadott Tal blokkban további két kút fúrását tervezi, az eddigi kutatások Lipták szerint sikeresek voltak - számoltak be csütörtökön a magyarországi hírportálok.

A Mol Pakistan operátori szervezésében 185 millió dollárból megvalósult gázfeldolgozó üzemet 2009. november közepén adták át.

A Pakisztán fővárosától, Iszlámábádtól mintegy 230 kilométerre, a manzalai Tal gázmezőn lévő üzem kapacitása napi 8,6 millió köbméter.

A Mol 1999 óta folytat szénhidrogén-kutatást a Tal blokkban, ahol más cégekkel együttműködve eddig 13 kutat fúrt, s ezek közül 10 sikeres volt. A nemzetközi arány tíz fúrásból egy sikeres találat.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 04. 08:30, hétfő | Külföld

Izraeli-palesztin - Azonnali, átmeneti tűzszünetet követelt az amerikai alelnök

Azonnali tűzszünetet követelt a Gázai övezetben hathetes időtartamra Kamala Harris, amerikai alelnök vasárnap Alabama államban egy történelmi megemlékezésen.

2024. Március 03. 08:57, vasárnap | Külföld

Donald Trump győzött a Michiganben és Missouriban tartott elnökjelölő gyűléseken is

Donald Trump győzelmét hozták a Michigan és Missouri államban szombaton tartott elnökjelölő gyűlések, amivel a volt elnök tovább növelte előnyét Mikki Haley-vel szemben.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Külföld

Ferenc pápa szerint a genderideológia a mai kor egyik legnagyobb veszélye

A mai kor egyik legnagyobb veszélye a genderideológia, amely megszünteti a különbségeket férfi és nő között - mondta Ferenc pápa a Vatikánban pénteken kezdődött nemzetközi antropológiai konferencia nyitóbeszédében.

2024. Február 29. 13:56, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: a Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

A Nyugat veszélyes külpolitikai lépései és a részéről elhangzó nyilatkozatok olyan konfliktussal fenyegetnek, amely nukleáris fegyverek bevetésével és a civilizáció elpusztításával járhat