Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 02. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Tilos a sexting Rhode Island államban

Tilos a sexting Rhode Island államban

Jogszabály tiltja Rhode Island államban, hogy kiskorúak szexuális tartalmú üzeneteket küldözgessenek egymásnak.

Egy friss felmérés szerint a helyi felsőoktatásban tanulók több mint fele küldött, háromnegyede kapott már hasonló szöveges vagy képes üzenetet.

Egy Rhode Island államban elfogadott jogszabály szerint tilos a sexting a kiskorúak körében. Azok a kiskorúak, akik szexuális tartalmú üzenetet írnak vagy ilyen jellegű képet küldenek, családjogi bíróság elé kerülhetnek, míg ha ilyen jellegű üzenetet továbbítanak harmadik félnek, aki nincs még 18 éves, akkor gyermekpornográfiának minősülő tartalmak terjesztésével is vád alá helyezhetik őket.

A Rhode Island-i Egyetem felmérése szerint nagyon sokan lehetnek, akik jól teszik, ha felhagynak az ún. sextingeléssel. A felsőoktatási tanulmányaikat végző diákok megkérdezésével készült vizsgálat szerint ugyanis a válaszadók kétharmada küldött, 78 százaléka fogadott már szexuális célzatú üzenetet, mintegy 56 százalékuk pedig kapott már ilyen jellegű képet. Csak az esetek 73 százalékában érkezett a szöveges vagy képes üzenet a válaszadók párjától, míg 17 százalékuk továbbított már sexting üzenetet harmadik félnek

Az egyetem szakértői szerint a legtöbb hallgatójuk 17-18 éves kora között kezdi meg felsőoktatási tanulmányait, abban az életkorban, amikor különösen intenzíven élik meg párkapcsolat iránti igényüket, ugyanakkor nem gondolják végig, kinek és mit küldenek el. A szakértők szerint fontos lenne, hogy a fiatalok felismerjék, veszélyes lehet, ha túl sokat mutatnak meg szóban vagy vizuálisan magukból, és ha egyszer megnyomják az elküld gombot, nem tudhatják, az üzenet nem jut-e illetéktelen kezekbe – olvasható az ELTE Társadalomtudományi Karának hírlevelében.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: felmérés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.