Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 14. 07:16, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tíz évig megfigyelték a fiatal lányokat

Tíz évig megfigyelték a fiatal lányokat

Azok a lányok, akik gyakrabban eszegetnek, kevésbé híznak, mint azok, akik kevesebbszer étkeznek, de akkor kiadósan – állítják egy amerikai felmérés készítői.

2100 lány étkezési szokásait és testsúlygyarapodását, derékbőségének változását követték nyomon tíz éven át a Kaliforniai Egyetem kutatói. A Berkeleyből, Washingtonból és Cincinattiből választott „mintalányok” a startkor 9-10 évesek voltak. A végeredmény szerint azoknak a testtömegindexe, akik naponta hatnál is többször ettek valamit, átlagosan 6,5 ponttal emelkedett tíz év alatt, míg azoké, akik legfeljebb háromszor étkeztek, 7,8 ponttal. A leggyakrabban evők derékkerülete átlagosan 10 centivel és 2 milliméterrel gyarapodott, az utóbbiaké már derekasabban bővült: 12,7 centivel 19-20 éves korukra.

A kutatók az adatok kiszámításánál figyelembe vettek egyéb életviteli szokásokat, így a testedzést, a tévézést, és természetesen azt is, hogy a lányok hány kilóval kezdték a dekádot. Azt ugyanakkor nem jegyeztették fel az alanyokkal, hogy mit ettek.

A tanulmány szerzői hangsúlyozták, hogy mindezek alapján túl korai lenne a gyakoribb étkezést lányok, illetve mindenki számára az elhízás megelőzési módjaként javallani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország