Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 17. 14:27, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tízezer magyar bankkártyát érint a nemzetközi adatszerzés

Tízezer magyar bankkártyát érint a nemzetközi adatszerzés

Bizonyossá vált, hogy több tízezer magyarországi bankkártyát is érint az elmúlt napokban felmerült nemzetközi adatszerzési eset.

Lényegében az összes magyar bankkártya kibocsátó bank ügyfélkörében lehetnek érintettek. Az adatok nem magyar banktól vagy kártyatársaságtól kerültek ki - közölte a Magyar Bankszövetség.


Minden bank megtette a lehetséges legmagasabb szintű biztonsági lépéseket. Kiemelt odafigyeléssel felügyelik a kártyaforgalmat, valamint felkészültek az ügyfelek tájékoztatására, és a helyzetből eredő kellemetlenségek minél gyorsabb kezelésére. Továbbá az intézkedésekkel kapcsolatos költségeket is általánosságban magukra vállalják.Nagy valószínűséggel megállapítható, hogy az adatszerzésben chipes kártyák nem érintettek.

Emellett az ügyfelek fokozott óvatossága és figyelme mindenképp szükséges. Kérjük a kártyabirtokosokat, hogy amennyiben szokatlan – különösen külföldi – kártyatranzakciót észlelnek kártyájukon, vegyék fel a kapcsolatot bankjukkal. Az ún. SMS kontroll alkalmazása lényeges segítség lehet ebben. Ha ilyen szolgáltatással még nem rendelkezik, érdemes bankjától a lehetőségről érdeklődnie.A szokásos kártyahasználattal - azzal, hogy az ügyfél az elvárt óvatosságnak megfelelően jelenleg fizet és pénzt vesz fel a kártyájával - nem nő a kockázata és veszélye, hogy az adott adatszerzés kapcsán érintett legyen.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: bankkártya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.