Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Szeptember 26. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Több milliárd forint hozampénz parkol a Postán

Több milliárd forint hozampénz parkol a Postán

Több mint 80 ezer volt magánnyugdíjpénztár-tag 2,7 milliárd forintnyi reálhozamát nem tudta kikézbesíteni a Magyar Posta.

Hibás volt a pénztárnak megadott cím, vagy a címzett az értesítés ellenére nem vette át az összeget – írja a Világgazdaság.

Az érintettek egy a múlt héten megjelent kormányrendelet szerint november végéig kaptak haladékot, hogy kérjék a pénztáruktól az újbóli utalást. A jogszabály rendezi a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének állásfoglalása, valamint a jogszabályok közötti ellentmondást is. Előbbi szerint azok a pénztártagok, akiknek hibás volt a címe vagy a bankszámlaszáma, kaphassanak még egy esélyt, a korábbi jogszabály azonban ezt nem engedte meg. Sőt kimondta: ha valakinek nem tudta a posta kézbesíteni a pénzét, annak a reálhozamát át kell utalni a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap számára. A posta szerint sokan jártak így. Aki november végéig nem kéri a pénztárától a reálhozam újbóli kikézbesítését, vagy kéri, de nem veszi át, annak a pénze végleg az államhoz kerül.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.