Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. November 13. 17:04, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Több millió forintot csaltak

Több millió forintot csaltak

Két dunaújvárosi férfi károsított meg egy nyugdíjast.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két helyi férfival szemben – közölte a rendőrség.

Az eljárás adatai szerint S. Attila és G. Zsolt 2021. szeptember 22-én egy idős férfit bírtak rá arra, hogy Dunaújváros egyik bankfiókjában több millió forint értékben, személyi hitelt igényeljen. A hitel kérelmének jóváhagyása után azt elkövetők a sértett jelenlétében a megigényelt összeget több részletben, más-más bankfiókokban vették ki, többek között Dunaújvárosban, Érden és Budapesten.

Az eljárás alá vont férfiak 2021. szeptember 30-án egy budapesti áruházban a nyugdíjas férfit arra vették rá, hogy áruvásárlási hitellel elektronikai termékeket - televíziót, játékkonzolokat, porszívókat, kávéfőzőt, hangfalat - vásároljon részükre.

S. Attila és G. Zsolt otthonában a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2021. november 10-én végeztek házkutatást, ahonnan elektronikai termékeket foglaltak le. Ezt követően a két férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság 2021. november 12-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.