Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Április 23. 11:43, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Több milliós jutalmat tűztek ki a belgorodi lövöldöző nyomára vezetőknek

Több milliós jutalmat tűztek ki a belgorodi lövöldöző nyomára vezetőknek

Hárommillió rubeles (körülbelül 22 millió forint) jutalmat tűztek ki kedden az orosz hatóságok a hat halálos áldozatot követelő belgorodi lövöldözéssel gyanúsított férfi nyomára vezetőknek.

A 32 éves Szergej Pomazun vadászfegyverrel lőtte le egy vadászbolt három munkatársát, és három utcai járókelővel is végzett hétfőn, közép-európai idő szerint dél körül, Belgorod központjában. A férfit az Ukrajnával határos Belgorodi terület székhelyén és azon kívül is továbbra is nagy erőkkel keresik. A Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió jelentése szerint több mint 1200 rendőr üldözi a korábban többszörösen büntetett előéletű férfit. Az ukrán hatóságokkal is felvették a kapcsolatot, és a határállomásokon szigorították az ellenőrzést.
A gyilkosság okait egyelőre csak találgatják.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szemtanúk elbeszélését adta közre a hétfői eseményekről. "A munkahelyünkön voltunk, amikor meghallottuk a lövéseket. Először azt hittük, hogy tűzijáték, de amikor kinéztem az ablakon, láttam, hogy egy világos színű BMW X5-ös autó elhajt mellettünk. Mögötte egy fiatalember rohant, majd lövést hallottam és a fiú elesett. Ekkor már a járdaszélen feküdt egy kislány, s nem sokkal távolabb egy asszony. Itt van a közelben a 9. számú líceum. A gyerekek rohantak, amerre tudtak, egy asszony gyermekével a karján egy üzletbe akart beszaladni, de az orra előtt bezárták az ajtót. Természetesen mindenki pánikba esett" - számolt be Jelena Petrenko.
Az internetes közösségi oldalak használói arról írnak, hogy Belgorod lakói félnek, mivel a gyilkosságok elkövetőjét még mindig nem fogták el a rendőrök - számolt be a public.post című orosz híroldal.
A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap munkatársai Belgorodban felkutatták a hatszoros gyilkossággal gyanúsított férfi anyját, aki korábban többször is kihívta a rendőröket, hogy lecsendesítsék a fiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.