Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Május 27. 12:44, kedd | Sport
Forrás: MTI

Több mint 300 vendéget várnak a keszthelyi diák ökölvívó Eb-re

Több mint 300 vendéget várnak a keszthelyi diák ökölvívó Eb-re

A szervező Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) több mint 300 vendéget, sportolót, edzőt és kísérőt vár a június 29. és július 6. között Keszthelyen sorra kerülő diák Európa-bajnokságra.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke arról számolt be, hogy eddig 181 nevezés érkezett be a szövetséghez, de a vélhetően nagy létszámú csapattal érkező azeriekét és törökökét még várják.
"Nagyjából 300-350 vendégünk lesz az Eb-n, amelyre állami segítség nélkül pályáztunk, s amelynek fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter" - mondta Csötönyi, aki hozzátette, a szövetség két új ringet vásárolt annak érdekében, hogy minél sikeresebben bonyolítsa le az Eb-t.
A kontinentális tornán a 13-14 éves korosztály (schoolboys) bokszolói indulhatnak 18 súlycsoportban. A MÖSZ elnöke megjegyezte, remélik, hogy feltöltődik az a korosztály, amelyből 2020-ig szeretnének kinevelni eredményes öklözőket. Csötönyi a hazai versenyzőkkel szemben támasztott elvárásokról azt mondta, a szövetség legalább két érem megszerzését tűzte ki célul.
Kovács László szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a diák Eb-n való szereplés egyrészt a tapasztalatszerzés miatt előnyös, másrészt ezzel is tudják biztosítani azt a mérkőzésszámot, amely a nemzetközi versenyekre történő felkészítés fontos része az utánpótláskorú sportolóknál.
"Körülbelül egy-másfél hét múlva 28 fős csapat vonul edzőtáborba, két héttel a verseny rajtja előtt pedig már csak azok maradnak a keretben, akik tényleges elindulnak majd az Eb-n" - mondta Kovács László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.