Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 07. 12:19, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több mint 50 milliót mosott tisztára egy budapesti férfi Szegeden

Több mint 50 milliót mosott tisztára egy budapesti férfi Szegeden

Vádat emeltek egy budapesti férfi ellen Szegeden, mert egy lengyel és egy török cég sérelmére elkövetett csalásból származó pénz, mai értéken több mint 55 millió forint tisztára mosásában működött közre.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy különösen nagy értékre, folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt emeltek vádat a szegedi székhelyű gazdasági társaság vezetője ellen.

A férfi érdekeltségébe tartozott egy hasonló nevű, Szlovákiában bejegyzett vállalkozás is. A vádirat szerint a szlovák cég számlájára 2016 februárjában és áprilisában egy iraki gazdasági társaság 145 ezer, egy svéd vállalkozás 22 ezer eurót utalt. Az átutalások címzettje eredetileg a vállalkozásokkal kapcsolatban álló török, illetve lengyel cég lett volna. A tranzakciók előtt azonban ismeretlenek megtévesztő e-maileket küldtek az érintetteknek arról, hogy a cégek számlaszáma megváltozott. Az így eltérített pénzt a vádlott érdekeltségébe tartozó szlovák cég továbbutalta, ő pedig felvette a szegedi kft. számlájáról.

A bűncselekmények miatt Szlovákiában, Svédországban, Lengyelországban és Törökországban is büntetőeljárások indultak, de a megtévesztő üzeneteket küldő elkövetők kilétét nem sikerült a külföldi hatóságoknak megállapítaniuk. Az eljárásokban közreműködött az európai uniós ügyészi szerv, az Eurojust is, hozzájárulva ezzel a magyar büntetőeljárás eredményességéhez.

A bűnösségét beismerő vádlottal az ügyészség egyezséget kötött, és az abban szereplő végrehajtandó szabadságvesztés bíróság általi jóváhagyását indítványozta – közölte a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.