Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 25. 16:01, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Több mint 80 éve él együtt a világrekorder japán házaspár

Több mint 80 éve él együtt a világrekorder japán házaspár

Több mint 80 év él együtt egy japán házaspár, amelyet e tekintetben csúcstartónak ismert el a Guinness Világrekordok. Az együttvéve 208 éves párt kedden köszöntötte fel Takamacu város polgármestere.

A 108 éves Macumoto Maszao és a 100 éves Macumoto Mijako egy idősotthonban él Takamacuban, Kagava kormányzóságban. Macumotóékat július 25-én ismerte el hivatalosan is a világ leghosszabb életű házaspárjaként a Guinness.

Mindketten a Japán délnyugati részén fekvő Oita kormányzóságban születtek, és 1937-ben házasodtak össze. A férfit röviddel az esküvő után besorozták és a japán császári hadsereg tagjaként Kínába vezényelték. 1946-os hazatérte után kikötői munkás lett. Miután nyugdíjas lett, a kellemes klímájú Takamacu városba költöztek.

A hosszú élet titkáról faggatva az agg Maszao azt mondta, hogy szereti a testedzést, valószínűleg ezért egészséges a teste. A leszármazottak szerint a pár hosszú életének titka nemcsak Maszao erejében rejlik, hanem Mijakóéban is, aki még 98 évesen is főzött a családra.

A párnak öt lánya, 13 unokája és 25 dédunokája van.

Macumotóék csak az élők körében világrekorderek, az abszolút csúcsot a norvég Karl Dolven (1897-2004) és Gurdren Dolven (1900-2004) tartja, akiknek együttes életkora halálukra elérte a 210 évet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.