Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Szeptember 24. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Több mint egymillió dollár befektetést kapott egy magyar adatelemző cég

Több mint egymillió dollár befektetést kapott egy magyar adatelemző cég

A magyar VirtDB Zrt. adatelemzéssel foglalkozó cég 1,2 millió dollár kockázati tőke befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.-től

- közölte a VirtDB az MTI-vel. Az induló vállalkozás jövőre 100 millió forint feletti bevétellel számol. A tájékoztatás szerint a spin-off (egy másik cégből kiváló) vállalkozás innovatív szoftver megoldása az úgynevezett big data (nagy mennyiségű adatokkal dolgozó) és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek számára könnyíti meg az adatelérést.

A közlemény szerint a dinamikusan növekvő IT piacon a vállalatoknak egyre többféle formátumú adatot kell elérnie és azokat a big data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak.

A vállalkozás azokon a piacokon tervez először megjelenni, ahol a digitális átmenet a legintenzívebb, jelenleg az Egyesült Államok, a gyorsan fejlődő ázsiai országok és az EU néhány országa alkotja ez a csoportot.

A cég tájékoztatása szerint a VirtDB-t alapító Starschema big data és BI adatkonzultáns cég tavalyi bevétele 1,2 milliárd forint volt, az idei terv pedig a 2 milliárd forint elérése. A VirtDB induló tőkéjéhez a Starschema 100 millió forinttal járult hozzá.

A VirtDB mint induló vállalkozás idén 10 millió forint alatti bevételt tervez, de a következő évre már a 100 millió forint lesz a cél, és az exponenciális növekedést több éven keresztül szeretné biztosítani.

A nyilvános adatok szerint a Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. 2014-ben 425 millió forint saját tőkével rendelkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.