Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 22. 12:34, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Tömegkarambol egy frissen megnyitott román autópálya-szakaszon

Tömegkarambol egy frissen megnyitott román autópálya-szakaszon

Tömegkarambol történt vasárnap Romániában egy három napja megnyitott autópálya-szakaszon: a sűrű ködben több mint negyven autó ütközött össze az A1-es sztráda Szászváros (Orastie) és Nagyszeben (Sibiu) közötti szakaszán - közölte a Mediafax hírügynökség.

Négy embert szállítottak kórházba, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerint a baleset azért történt, mert az autósok nem az időjárási körülményeknek megfelelő sebességgel haladtak, és nem tartották be a szükséges követési távolságot.
Erdély déli részére - ahol a baleset történt - vasárnap hajnalban sárga figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológiai intézet a sűrű köd miatt. A látótávolság a reggeli órákban helyenként 50 méter alá csökkent, az úttestre lecsapódott pára pedig csúszóssá tette a burkolatot.
Az autópálya Szászsebes (Sebes) - Konca (Cunta) szakaszát a Nagyszeben felé vezető oldalon néhány órára lezárták, a forgalmat a párhuzamos országútra terelték.
A dél-erdélyi autópályának ezt a szakaszát csütörtökön nyitották meg, amikor a Szászváros és Nagyszeben közötti 82 kilométeresre tervezett pálya egy 16 kilométeres és egy 44 kilométeres szakaszát adták át a forgalomnak.

Címkék: Románia-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.