Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 29. 21:52, szerda | Sport

Top 5 a cél Miskolcon! - Kezdődik a Magyar Rallye Bajnokság

Top 5 a cél Miskolcon! - Kezdődik a Magyar Rallye Bajnokság

A hétvégén a 23. Miskolc Rallye-val, 5 hónapos szünetet követően kezdődik a Magyar Rallye Bajnokság.

Az első osztály elit kategóriája, azaz a 2-es géposztály igen csak megerősödött a holtszezonban, hisz pénteken a népkerti salakmotor stadionba nem kevesebb, mint 16 R5-ös autó sorakozik majd fel a prológ rajtjához. A mezőnyben természetesen ott lesz az S-Motorsport Skoda Fábia R5-vel a Vincze Ferenc - Bazsó Attila kettős is.
A fiatal szécsényi pilóta tavaly még egy Mitsubishi Lancer EVO IX-vel végzett az abszolút negyedik helyen a borsodi futamon, és egy ilyen kezdéssel akár az idei esztendőben is kiegyezne.

„A tavalyi eredményünk nem volt rossz, sőt ahhoz képest, hogy a második napot betegen versenyeztem végig, szerintem kifejezetten jónak mondható. Az a negyedik pozíció egy szép eredmény volt és a helyi erőket is sikerült megszorongatni, de a verseny végére az R5-ös autóktól jócskán kikaptunk. Ha az idei évben ezt a negyedik helyet meg tudnánk ismételni az új autóval, szerintem maradéktalanul elégedettek lehetnénk, és nem lenne okunk panaszra. A csapattal arra jutottunk, hogy a Miskolc Rallye-n nem mindent beleadva próbálunk közlekedni, hiszen még szokjuk az autót, éreznünk kell még a Fabia határait. A saját, gyors tempónkat szeretnénk autózni, de mindenképp biztonságos keretek között. A vasárnap esti célban majd meglátjuk, hogy ez mire volt elég, de az első ötben azért szeretnénk odaférni.”

A pénteki prológot követően, az első nap 12:19-kor veszi kezdetét a száguldás a borsodi pályákon és a szombati nap végén még a lámpasorok is felkerülnek majd a versenyautókra. Vasárnap pedig egy maratoni hosszúságú nap fog következi, összesen 170 gyorsasági kilométert teljesít majd az ORB mezőnye, olyan klasszikus szakaszokon, mint Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt, Garadna - Mályinka, Kánó - Imola - Ragály, vagy éppen Lyukóbánya - Parasznya. Egy szó, mint száz, egy rettenetesen nehéz és összetett verseny lesz a szezonnyitó Miskolci futam.

„Így van! A kánói szakaszon például még soha sem versenyeztem. Ez egy fekete ló számomra, bár néztem már róla belsőkamerás felvételeket. Tempós, dobálós gyorsaságinak tűnik, azt nem tudom, hogy milyen lehet az út minősége, majd a pályabejáráson kiderül. Minden esetre nem tűnik egy egyszerű feladatnak. Mályinkán a vasárnapi irányból szintén nem autóztam még. Tavaly a szűk részen mentünk lefelé, az egy nagyon nehéz szakasz volt, ott kaptunk is jócskán a helyi pilótáktól. Ott szedtük össze a hátrányunk jelentős részét, így azt mondom, hogy talán ez a gyors lesz a vízválasztó idén is. Aki jól teljesít Mályinkán és tudja hozni a többi szakaszon is ezt az elég jó szintet, akkor annak a párosnak lehet esélye a győzelemre."

Köszönjük a bizalmat a partnereinknek: GALAXY, FULL – HÚS Kft., Zöld Út Építő Kft., Petrovics Csaba CNC, Spedition BDF Kft., Confector, KOMPAK Trans Hungary Kft., Tachográf Control Kft., BULATH Sped Kft., Origo Pack Kft., Kompakt Invest Kft., JENOX, NORTH FORCE HUNGARY Kft., Ducati, Pannónia Nyomda Kft., Hállás Partner, Fuvinfo Iroda Kft., HARTMANN építész Kft., JUHÁSZ és TÁRSA Auctor Bonus Kft., JÁNOSIK, GK Kontakt, BOBO Kft., Minden ami vasút, Gordiusz Gépipari Kft., ALEN – VÉD.

Közzétette: Tritón Reklám Kft.

Hajósi Miklós

Címkék: bajnokság, magyar, rallye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.