Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 04. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Továbbra is tünetmentesek a Vuhanból hazatérő magyarok

Továbbra is tünetmentesek a Vuhanból hazatérő magyarok

Nem mutatnak kóros eredményt a koronavírus sújtott Vuhanból hazatérő magyaroknál elvégzett laboratóriumi vizsgálatok, szervezetükben semmilyen vírusfertőzésre utaló klinikai vagy laboratóriumi eltérés nem észlelhető

- tájékoztatta a Dél-pesti Centrumkórház hétfő délután az MTI-t.
A hét magyar francia segítséggel hagyta el Vuhant. Vasárnap délután érkeztek Franciaországba, onnan aznap a Magyar Honvédség repülője hozta őket Budapestre.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap késő este az M1 aktuális csatornának nyilatkozva jelezte, hogy az orvosi vizsgálatok szerint teljesen egészségesnek tűnnek a koronavírus-járvány sújtotta Vuhanból vasárnap hazahozott magyarok. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő délelőtt az M1 csatornán arról beszélt, hogy egészségesnek érzik magukat az érintettek, de a biztonság kedvéért fenntartják a kéthetes karanténjüket.

A centrumkórház hétfő délután azt közölte, hogy az érintettek továbbra is panasz- és tünetmentesek, mind a heten láztalanok, és az első itthon töltött éjszaka után sokkal jobb hangulatban is vannak. Továbbra is elkülönítik őket, a hőmérsékletüket folyamatosan ellenőrzik, és ha szükséges, további vizsgálatokat végeznek orvosaik - tették hozzá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ arról tájékoztatott, hogy az egészségi állapot megítéléséhez szükséges laboratóriumi vizsgálatokon kívül egyéb, a vírus kimutatására szolgáló laborvizsgálatra nincs szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.