Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 16. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Tudják, mivel lehet becsapni a vásárlókat

Tudják, mivel lehet becsapni a vásárlókat

Pesti Imre kijelentette, hogy készek bezárni azokat a multinacionális áruházakat, amelyek rendszeresen átverik a vásárlókat. A Magyar Nemzet interjút készített Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottjával.

– Nemrégiben bejelentette, hogy a jövőben folytatják és rendszeressé teszik az áruházláncok fogyasztóvédelmi ellenőrzését a fővárosban annak érdekében, hogy a magyar vásárlók is olyan szolgáltatásban részesüljenek, mint tőlünk nyugatabbra szokás. Másként bántak velünk az elmúlt évtizedekben a multik?

– Korábban több szervezet is csak alkalmanként, különösen húsvét és karácsony előtt tartott nagy ellenőrzéseket, szerintünk viszont az a helyénvaló, ha folyamatos az ellenőrzés, ezért mi 2012. január elseje óta ezt tesszük. Azt tapasztaltuk, hogy nagy multicégek rendkívül ügyesen feltérképezték a vásárlókat, és tudják, melyek azok a módszerek, amelyekkel be lehet őket csapni. Azt látjuk, hogy a magyarok különösképpen fogékonyak az akciózásra, s ha kell, ha nem, harapnak rá, noha az akciók legtöbbjében mindig van valamilyen furfang. Régi módszer, ha egy áru például tíz dollár, de nem tudják eladni, akkor fölé írják, majd áthúzzák, hogy húsz dollár, és azonnal el fog menni. A magyarok kifejezetten érzékenyek erre, noha nem tudjuk, hogy az az ár, amit kiírnak, a kedvezményes-e. Arról már nem is beszélve, hogy sok esetben az akciós valójában drágább, mint az eredeti ár. Régi módszer az is, hogy a multik akcióznak, miközben nincs is akciós termék. Ez azt jelenti, hogy akciós termékként hirdetnek meg például egy nyugágyat, amelyből mindössze egy darab van. Ezután az biztos elkel, majd azt mondják, bocsánat, elfogyott az akciós áru, de ekkor már becsalták a vásárlót, aki talán vesz valami más dolgot.

A teljes interjú a Magyar Nemzet szerdai számában olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.