Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 22. 18:40, hétfő | Bulvár
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Újabb esküvő a brit királyi családban

Újabb esküvő a brit királyi családban

Újabb esküvő készül a brit királyi családban: a bejelentés szerint Eugénia hercegnő, II. Erzsébet királynő 27 esztendős unokája összeházasodik polgári származású barátjával, a 30 éves Jack Brooksbankkel.

Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson.

Eugénia a nyolcadik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a "királyi fenség" megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében azonban nem vesz részt, polgári állása van, egy művészeti galéria igazgatója.

A Buckingham-palota az eljegyzést bejelentő rövid hétfői közleményben egyelőre csak annyit tett közzé, hogy Eugénia és Brooksbank esküvője ősszel lesz a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában. A tájékoztatás szerint a pontos dátumot "a megfelelő időben" bejelentik.

A palota tudatta azt is, hogy Jack Brooksbank e hónap elején, nicaraguai utazásuk idején kérte meg barátnője kezét.

A vagyonos családból származó vőlegény divatos - a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott - londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban nemrég felhagyott és saját borkereskedő céget alapított. Emellett az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította - a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által tavaly egymilliárd dollárért felvásárolt - Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Alig néhány hete Eugénia unokabátyja, Harry herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - jelentette be, hogy eljegyezte amerikai barátnőjét, Meghan Markle-t.

A 33 éves Harry és a 36 esztendős elvált amerikai színésznő esküvője május 19-én lesz, szintén a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára