Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 04. 08:31, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb idősekre utazó bűnbanda tagját fogták el

Újabb idősekre utazó bűnbanda tagját fogták el

Elfogtak Borsod megyében kedden a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint társaival közüzemi szolgáltatók munkatársának adta ki magát és nyolc megye tizenöt településén idősektől vitték el a megtakarított pénzüket.

Időseket megkárosító bűnszövetség újabb tagját fogták el kedden a Békés Megyei Rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte a rendőrség oldalán. Kifejtve, hogy tavaly július 30-án egy férfi több százezer forintot vitt el egy muronyi nyugdíjastól. Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát, és rávette az idős férfit, hogy engedje be, mert le kell olvasnia a villanyórát. Hozzáfűzte, hogy túlfizetése van, de nagyobb címletű pénzt hozott, vissza kellene adni belőle. Megfigyelte, hogy a 85 éves férfi hol tartja a pénzét, majd elérte, hogy egy rövid időre egyedül maradhasson a lakásban, így fosztotta ki a nyugdíjast. Ugyanezen a napon a férfi még egy másik muronyi időst is kifosztott így.

A rendőrök több megyére kiterjedő nyomozást folytattak, majd tavaly szeptember 17-én a Pest megyei Ócsán elfogták a Muronyban elkövetett bűncselekmények gyanúsítottját, az edelényi Cs. Norbertet. Mellette pedig három társa is őrizetbe került.

Az elmúlt hónapokban a Békés megyei rendőrök további három, majd kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még egy gyanúsítottat fogtak el. A nyolctagú bűnszövetség tagjai a gyanú szerint nyolc megye 15 településén 25 bűncselekmény követtek el. Szervezetten fosztogatták az időseket. Különböző közüzemi szolgáltatók munkatársának adták ki magukat, így jutottak hozzá a megtakarított pénzükhöz. Az elfogott 37 éves, miskolci L. Krisztiánt őrizetbe vették.

A rendőrség tovább vizsgálja, hogy a gyanúsítottak összesen hány bűncselekményt követhettek el, illetve lehetnek-e további tagjai a bűnszövetségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.