Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 09. 11:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Újabb illegális parlagfű készítményeket talált a Nébih

Újabb illegális parlagfű készítményeket talált a Nébih

Újabb illegális parlagfű készítményeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a nem engedélyezett termékek előállítói ellen hatósági eljárás indult - közölte a hivatal az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Ambrózia olajkapszula, a Parlagfű virágeszencia és a Parlagfű tea elnevezésű árucikkeket engedély nélkül árusították emberi fogyasztásra.

A hivatal szakemberei a termékeket a bioélelmiszer nagykereskedelmi egységek ellenőrzése során találták.

A Nébih közölte azt is, hogy a hatósági ellenőrzés kiterjedt a forgalomból október végén kivont "Istenek eledele" megnevezésű termékre is.

Az ellenőrök megállapították, hogy a nagykereskedelmi egységek eleget tettek a termék forgalomból történő kivonásának.

A parlagfű tartalmú készítmények új élelmiszernek minősülnek, amelyeket uniós szinten engedélyeztetni kell. Az uniós engedélyezés során az élelmiszerként történő felhasználás biztonságosságát kell bizonyítani. Parlagfűre és a belőle készített termékekre Európában eddig nem adtak ki engedélyt - írja közleményében a Nébih.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni