Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 13. 09:05, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb unokázós csalókat fogtak el - VIDEÓ

Újabb unokázós csalókat fogtak el - VIDEÓ

Ismét veszítettek a csalók a nógrádi rendőrökkel szemben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói országos koordináció keretében a Cserhát Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve június 11-én 15 óra 25 perckor egy budakalászi bevásárló központban fogtak el egy 30 éves adonyi és egy 24 éves helyi lakost – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint június 4-én, a délutáni órákban ismeretlen személy hívott fel egy idős sértettet Diósjenőn, miszerint a lányát bűncselekmény elkövetésén érték tetten, és ügyvédi költség miatt azonnal nagyobb összegre van szüksége. A 30 éves férfi és nő társa az idős asszony lakásához ment, ahol a férfi magát ügyvédnek kiadva az időskorú 460 ezer forint megtakarítását elvette, és azzal a helyszínről távoztak.

A nyomozás adatai alapján eddig ismeretlen tettes külföldi telefonszámról 2021 májusában és június elején Pest, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád megyei – a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására korlátozottan képes – több tucat idős hölgyet hívott fel, amelynek során magát a sértettek unokájának, gyermekének adta ki. A hívó azt állította, hogy a rendőrök nála kábítószert találtak, amennyiben nem ad részére pénzt, úgy börtönbe kerül. A pénzért egy ügyvédet küld. Több sértett elhitte ezt az állítást, és a tévedésbe ejtés hatására a helyszínre érkező 30 éves férfi és bűntársa részére átadták a különböző összegű megtakarításaikat. Egyes esetekben a sértettek arany ékszereiket, bankkártyájukat – a PIN-kóddal együtt – bocsátották az ügyvédnek hitt csaló rendelkezésére. Az eddigi adatok alapján a módszerrel megközelítőleg 20 millió forint kárt okoztak.

A rendőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállított 30 éves férfit és 24 éves nőt csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztés tettek letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök a vagyonvisszaszerzés keretében nagy összegű készpénzt, gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak.

A továbbiakban az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e, illetve további személyek sérelmére is követtek-e el bűncselekményt. A nyomozás adatai alapján az ügyben várhatóan a gyanúsítottak köre szélesedni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni