Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 19. 14:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Újra keresik az ország legvirágosabb települését

Újra keresik az ország legvirágosabb települését

Május végéig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai az idén 25. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, amely az ország egyik legnagyobb társadalmi megmozdulása

- mondta Guller Zoltán, a versenyt lebonyolító Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Hozzátette: tavaly 312 település vett részt a programban, idén a várakozásaik szerint még több település fog benevezni. A verseny összehozza az országban élőket, szebbé varázsolja a településeket Nyíregyházától-Debrecenig, Győrtől-Tapolcáig. A Virágos Magyarország verseny 1994 óta az ország egyik legjelentősebb, és legtöbb lakost megmozgató kezdeményezése, azóta több mint 1500 települést díjaztak. Kiemelte: a verseny a visszahívó vendégszeretetet példázza, ami az MTÜ turizmusfejlesztési stratégiájának fontos pillére. Az ügynökség kezdetek óta támogatja a versenyt.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke elmondta: a tavalyi győztes Veszprém és Lajoskomárom képviseli Magyarországot az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). A jelentkezőket ingyenes szakértői tanácsadással is segítik - mondta.

Báthoryné Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzetközi koordinátora elmondta: a verseny 25. évfordulója alkalmából a zsűri egy jubileumi díjat is odaítél majd. Idén is öt települési kategória van: ezer lakos alatti falu, ezer lakos feletti falu, 50 ezer alatti város, és 50 ezer feletti város, Budapest kerületei pedig idén is önálló kategóriában versenyeznek. A települési önkormányzatok az online jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhetnek május 31-ig, a viragosmagyarorszag.hu oldalon, a részvétel díjtalan - ismertette.

A Virágos Magyarország verseny kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez (Entente Florale Europe), amely több mint három évtizedes múltra tekint vissza. Az idei két fődíjas település - város és falu kategóriában - a 2019. évi európai versenyen képviseli majd Magyarországot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.