Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 25. 16:08, csütörtök | Belföld
Forrás: mti / illusztráció: pixabay

Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő inkubátorban csütörtökön.

A kórház az MTI-vel tudatta: az inkubátor 0 óra 10 perckor jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett. A Perinatális Intenzív Centrum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket.

A 44 centiméterrel és 2160 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Ákos nevet adták.

A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú bizonyára nem intézményi körülmények között született, ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.

Hozzátették: Hajnal Ákos a tizenötödik baba, akit az inkubátorban találtak 1998 óta, amikor a kórház főbejárata előtt elhelyezték a készüléket. Legutóbb tavaly - egymást követően - két gyermeket helyeztek el a babamentő inkubátorban: májusban egy kislányt, júniusban pedig egy kisfiút.

A kórház emlékeztetett: a nők - amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.