Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Március 08. 06:44, szerda | Külföld
Forrás: mti

Ukrán vezérkar: az ukrán erők ismét visszaverték az orosz csapatok rohamát Bahmutnál

Ukrán vezérkar: az ukrán erők ismét visszaverték az orosz csapatok rohamát Bahmutnál

Az ukrán csapatok meghiúsították az orosz erők újabb támadásait a Donyeck megyei Bahmutnál - közölte az ukrán vezérkar kedd esti harctéri helyzetjelentésében.

Szerhij Cservatij, az ukrán keleti erők szóvivője egy tévéműsorban arról beszélt, hogy az orosz hadsereg újabb veszteségeket szenvedett a Bahmutért vívott csatákban, az elmúlt nap során 244 orosz katona halt meg, további 315 pedig megsebesült. "Az ellenség már tartalékokat keres a kimerült csapatok pótlására" - állította.

Szavai szerint a nap folyamán kilenc összecsapást vívtak Bahmut térségében, és az orosz erők 26 támadást hajtottak végre az ukrán védelmi erők állásai ellen.

Kijelentette: a Bahmutban tartózkodó ukrán csapatoknak most az a feladatuk, hogy "megtörjék az ellenség harci potenciálját", és biztosítsák az ukrán erősítés számára az odajutást.

A vezérkar a jelentésben kitért arra, hogy az ukrán légierő kedden hat csapást mért a térségben orosz bázisokra, a rakéta- és tüzérségi egységek pedig eltaláltak egy Buk típusú orosz légvédelmi rakétarendszert, valamint három "koncentrációs területre" mértek csapást. Eközben az orosz hadsereg 19 légi- és egy rakétacsapást hajtott végre, valamint öt támadást rakéta-sorozatvetőkkel.

Címkék: bahmut, háború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.