Városlista
2023. január 28, szombat - Károly,

Hírek

2011. November 23. 07:11, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Uniós figyelmeztetést kapott Magyarország

Uniós figyelmeztetést kapott Magyarország

Öt tagállamot - Lengyelországot, Belgiumot, Ciprust, Máltát és Magyarországot – is figyelmeztetésben részesített az Európai Unió.

Mivel az érintett országok jövőre megsérthetik a közös költségvetési szabályokat, amennyiben felhagynak a deficit elleni kemény eljárásokkal.

A feltételezett szabálysértésre kedden Olie Rehn gazdasági biztos figyelmeztetett, s nem az első alkalommal: november elején, Brüsszelben arról számolt be, hogy bár jövőre még tartható a 3 százalékos deficithatár, 2013-ra ismét ennél magasabb hiánnyal kalkulálnak. Az Európai Bizottság már ekkor a szigorú deficit eljárások fenntartására ösztönözte a hiánnyal küzdő országokat; eszerint, ha az érintett államok jövőre lazítanak a hiánycsökkentéssel, azzal az Unió költségvetési politikájával mennek szembe

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Európai Unió

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 28. 13:40, szombat | Belföld

PM: jövőre újra 4 százalék felett erősödhet a magyar gazdaság

A stabilitást erősítő intézkedéseknek köszönhetően a magyar gazdaság idén elkerülheti a visszaesést, jövőre pedig ismét 4 százalék felett növekedhet - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

2023. Január 28. 13:39, szombat | Belföld

AM: folyamatosan növekszik a magyar erdők területe és élőfakészlete

Az enyhe időjárás miatt idén előbb kezdődtek meg az Országfásítási Program keretében megvalósuló faültetések; folyamatosan növekszik a magyar erdők területe és élőfakészlete.

2023. Január 28. 07:48, szombat | Belföld

Leégett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületben

Leégett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületben szombat hajnalban - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t közleményben.