Városlista
2020. március 31, kedd - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2011. December 03. 14:58, szombat | Belföld
Forrás: HírTv

Uzsoki-ügy: „Szó nincs tömegmészárlásról”

Uzsoki-ügy: „Szó nincs tömegmészárlásról”

Cáfolja az Uzsoki-kórház főigazgatója, hogy hat évvel ezelőtt túladagolták volna a végstádiumban lévő betegeknél a morfiumot – számolt be a Hír Televízió.

A belső vizsgálaton a fájdalomcsillapító-készletet is rendben találták.

Először szólalt meg az Uzsoki-kórház a morfiumtúladagolások ügyében. A főigazgató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „Szó nincs tömegmészárlásról”. Visszautasította azt az állítást, hogy megrövidítették végstádiumú rákos betegek életét hat évvel ezelőtt. Az erről szóló cikk írója, Márkus Attila – a főigazgató tájékoztatása szerint – 2005 és 2007 között általános orvosként dolgozott az intézményben. Mint azt a főigazgató kiemelte: így nem ítélhette meg, hogy milyen gyógymód szükséges a fül-orr-gégészeten kezelt rákos betegeknek.

A belső vizsgálaton a fájdalomcsillapító-készletet is rendben találták. A főigazgató statisztikai adatokat is ismertetett: mint elmondta, a kérdéses időszakban a fül-orr gégészet halálozási statisztikája a kórház általános halálozási mutatójánál alacsonyabb volt. A kórházból eltűnt kórlapok kapcsán elmondta: azokon a betegek, illetve hozzátartozóik nyilatkozatai is szerepeltek. Golub Iván kiemelte, a digitális kórlapok azon kiegészítő, kézzel írott részei tűntek el, amelyeken például az szerepel, hogy ki, kinek az utasítására, milyen dózisban, milyen készítményt alkalmazott. Úgy vélte, ezek ellopásával szándékosan akartak kárt okozni az intézménynek. Mint mondta, a kórházból 46 digitális kórlap kiegészítő, kézzel írott fontos részei tűntek el a 2005-2007 időszakból. 2008-ból 12 dokumentáció hiányzik.

Mint ismert, a botrány két hete robbant ki, a gyanú szerint az intézményben hat éve halálos mennyiségű fájdalomcsillapítót adtak be egyes végstádiumban lévő rákbetegnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 17:22, hétfő | Belföld

Elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament

A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

2020. Március 30. 15:03, hétfő | Belföld

A belföldi turizmus talán ősz előtt elindulhat

Szeptember előtt nem indulhat újra a turizmus Budapesten, országosan talán előbb elindulhat a belföldi turizmus a járványhelyzet függvényében

2020. Március 30. 14:03, hétfő | Belföld

Gyilkosság miatt nyomoznak a Szentendrén talált emberi csontok ügyében

Emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a vasárnap Szentendrén talált emberi csontok ügyében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - olvasható a police.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

2020. Március 30. 11:46, hétfő | Belföld

Emmi: pontos, kimunkált terv szerint folyik a védekezés

Pontos, kimunkált terv szerint folyik a koronavírus elleni védekezés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtó- és kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel.