Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 05. 09:01, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy kitalált rablási kísérletet előadó pénzszállító ellen

Vádat emeltek egy kitalált rablási kísérletet előadó pénzszállító ellen

Hatóság félrevezetésének vétségével vádolja a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azt a 30 éves férfit, aki tavaly áprilisban egy pénzszállító cég biztonsági őreként a gépkocsihoz visszatérve azt mesélte

a kollégájának, hogy egy férfi megpróbálta kirabolni - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott 2021 áprilisában egy pénzszállító cég alkalmazásában állt mint értékszállító vagyonőr. Az értékszállítási szolgáltatást nyújtó cég üzletekkel, bankokkal és egyéb szolgáltatókkal állt szerződéses kapcsolatban.

A férfi 2021. április 14-én egy munkatársával több helyszínen is járt, kollégája vezette a pénzszállító autót, a vádlott pedig begyűjtötte a készpénzt. Kora délután érkeztek meg egy XIV. kerületi üzletközponthoz, ahova a vádlott bement, majd később, amikor visszatért a gépkocsihoz, azt állította a kollégájának, hogy őt egy férfi megpróbálta az imént kirabolni, azonban az ő helytállása miatt a támadó végül elmenekült.

A vádirat szerint a férfi állítása valótlan volt, csak azért találta ki a rablási kísérletet, hogy a kollégája előtt jó színben tüntesse fel magát. Munkatársa azonban emlékeztette a társát, hogy a támadást azonnal be kell jelentenie, ezért a vádlott felhívta a diszpécseri szolgálatot és azt a valótlan bejelentést tette, hogy a bevásárlóközpont zárt folyosóján egy férfi, késsel fenyegetőzve az értékszállító táska átadását követelte tőle, ő azonban a táskával megütötte a támadót, aki ekkor elmenekült.

A diszpécseri szolgálat munkatársa azonnal bejelentést tett a rendőrségen, az ügyben rablás kísérlete miatt nyomozás indult. A vádlottat a nyomozók az ügyben még aznap kihallgatták tanúként; beismerte, hogy a támadást csak kitalálta, és az általa tett bejelentés hamis volt.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.