Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 22. 14:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy testvérpár ellen édesanyjuk halála miatt

Vádat emeltek egy testvérpár ellen édesanyjuk halála miatt

Minősített emberölés miatt vádat emelt egy testvérpár ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség, miután súlyos fokú kiszáradás miatt meghalt az édesanyjuk, mert a nő és a férfi nem gondoskodott róla

- közölte a főügyészség hétfőn az MTI-vel. A vádirati tényállás szerint a 84 éves nő a fiával élt együtt egy Győr-Moson-Sopron megyei településen, a lánya pedig, aki ugyanabban a városban élt, rendszeresen látogatta őt.

A mozgásképtelen, ágyhoz kötött sértettet a vádlottak egy leromlott állapotú családi ház egyik külön szobájában helyezték el 2020 februárjától.

Nem gondoskodtak a szoba, a berendezés és az ágy tisztán tartásáról, a szobát télen nem fűtötték, nyáron nem hűtötték. A férfi egyáltalán nem vett részt az édesanyja gondozásában, ellátásában, a nő alkalmanként főzött neki zacskós levest. A sértettet egy gondozó etette, aki a testét is megtisztította naponta egyszer.

A nő 2020 nyarán vesztette életét, súlyos fokú kiszáradás alapján fellépő keringési elégtelenség miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.