Városlista
2023. november 28, kedd - Stefánia

Hírek

2020. November 08. 10:06, vasárnap | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Valószínűleg megállt a napi fertőződési szám emelkedése Angliában

Valószínűleg megállt a napi fertőződési szám emelkedése Angliában

A legújabb statisztikai adatok arra vallanak, hogy valószínűleg megállt a naponta bekövetkező új koronavírus-fertőzések számának növekedése Angliában.

A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett heti felmérése szerint az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 56 millió lakosú országrészében az október 31-én zárult egy hétben 618 700 - hozzávetőleg kilencven lakosonként egy - volt a koronavírust hordozó fertőzöttek száma.

Az ONS közölte: számítási módszertana arra vall, hogy a múlt héten tízezer lakosonként naponta 8,38 új koronavírus-fertőzés történt Angliában az egy héttel korábban mért 9,52 helyett.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi folyamatos emelkedés után 50 ezer körüli szinten stabilizálódott a naponta bekövetkező új angliai fertőződések száma az október 31-én zárult egyheti időszakban.

Az ONS becslései szerint az eggyel korábbi héten 51 900 új koronavírus-fertőzés történhetett napi átlagban.

A statisztikai hivatal más módszerekkel méri a koronavírus-fertőzés terjedésének sebességét, mint a kormány. A brit egészségügyi minisztérium a koronavírus-szűrésekkel kétséget kizáróan igazolt új fertőzéseket tünteti fel napi adatismertetéseiben, az ONS ugyanakkor szélesebb adatkörre kiterjedő, becsléseket is tartalmazó folyamatgörbéket vázol fel heti kimutatásaiban.

A brit egészségügyi minisztérium adatai szerint a csütörtök estével zárult 24 órában az Egyesült Királyság egészében 24 141 koronavírus-fertőzést szűrtek ki.

Országszerte eddig 32,6 millió koronavírus-tesztet végeztek és ezek közül 1,12 millió lett pozitív.

A brit kormány számítási módszertana szerint - amely a koronavírus-fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe - az Egyesült Királyságban eddig több mint 48 ezer halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.

A brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testületének (SAGE) jelenlegi számításai szerint az "R" reprodukciós ráta az Egyesült Királyság egészének átlagában 1,1-1,3 között van, ami azt jelenti, hogy tíz fertőzött átlagosan 11-13 másik embernek adja át a koronavírus-fertőzést.

A brit egészségügyi hatóságok becslése szerint a nagy-britanniai járvány tavaszi tetőzésének idején 3,5 körül lehetett az "R" mutató országos átlagban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 06:00, kedd | Külföld

Vatikán: Ferenc pápa jobban van

Ferenc pápa állapota jó és stabil, nincsen láza és légzési nehézségei is enyhültek - közölt új információkat az egyházfő egészségének javulásáról Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn.

2023. November 25. 08:30, szombat | Külföld

Izraeli-palesztin - Átadta a Hamász az első izraeli túszokat