Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2011. November 13. 07:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Van miért aggódnunk

Van miért aggódnunk

A tuberkulózis, a kanyaró, a HIV és a rezisztens baktériumok terjedése aggodalomra adhat okot Európában – állapították meg a régió járványügyi szervezetének (ECDC) éves jelentésében.

A legfőbb népegészségügyi fenyegetést Európa számára az antibiotikumokkal szemben ellenállóvá vált baktériumok, a szuperbaktériumok terjedése jelenti, valamint különböző fertőző betegségek.

Az ECDC csütörtökön közzétett 2011-es járványügyi jelentése a 2010-es és 2009-es adatokon alapul, melyeket a térség országainak hatóságai gyűjtöttek össze és továbbítottak a stockholmi székhelyű európai szervezetnek.

A kanyaró terjedésével kapcsolatos figyelmeztetés először 2009-ben bukkant fel, mostanra pedig már járványos méretűnek tekinthető a betegség terjedése, miután több mint 30 ezer esetet jelentettek eddig az idén. A tbc terjedése a jelentés szerint összefügg a multidrogrezisztens baktériumtörzsek szaporodásával is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 07:56, csütörtök | Belföld

Október 23. - Sulyok Tamás: egy szuverén és független Magyarország ünnepel

Ma egy szuverén és független Magyarország, egy büszke és szabad nép ünnepel - hangsúlyozta Sulyok Tamás köztársasági elnök szerdán, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen a Müpá

2024. Október 23. 13:10, szerda | Belföld

Orbán Viktor: brüsszeli bábkormányt akarnak Magyarország nyakába ültetni

A független magyar politika Brüsszel számára elfogadhatatlan, ezért Brüsszel meg akar szabadulni Magyarország nemzeti kormányától, és bábkormányt akarnak az ország nyakába ültetni