Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 01. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Városnézésre érkezett, többen megerőszakolták Érden – Fellebbeztek a védők

Városnézésre érkezett, többen megerőszakolták Érden – Fellebbeztek a védők

A Budaörsi Járásbíróság többéves fegyházbüntetésre ítélete első fokon azokat, akik nyolc éve Érden elkábítottak és megerőszakoltak egy Németországban tanuló, Magyarországra látogató kolumbiai nőt

- közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán közleményben az MTI-vel. A négy vádlott a nem jogerős ítélet szerint az autóstoppal utazó nővel szemben szexuális erőszakot követett el, valamint megsértették a személyi szabadságát.

A kolumbiai egyetemista egynapos városnézésre érkezett Budapestre 2010. április 10-én, majd - idegenrendészeti ellenőrzése után - Pozsonyba akart utazni, de a Budapest Népligeti Autóbuszállomásról aznap már nem indult buszjárat, ezért autóstoppal kelt útra.

A vádlottak a nőt felvették kocsijukba és azt ígérték neki, hogy 50 euróért elviszik Pozsonyba. A nőt azonban Érdre vitték, ahol elkábították. A város külterületén egyikük a nővel a kocsiban közösült, a másik két vádlott egyéb szolgáltatásokra kényszerítette. Ez után a XI. kerületbe vitték és ott magára hagyták - írta a törvényszék.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek találta, és mindegyiküket fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte; az első- és a másodrendű vádlott 12 évet, a harmadrendű 10 évet kapott, továbbá 10 évre eltiltották őket a közügyektől. Negyedik társukat, mint bűnsegédet 2 év, 5 év próbaidőre történő felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és elrendelte pártfogói felügyeletét.

Az ítélet ellen az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és a védőik fellebbeztek. Az ítélet nem jogerős - olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.