Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 20. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Virágzik a szakdolgozatbiznisz

Virágzik a szakdolgozatbiznisz

Már néhány tízezer forintért megspórolhatjuk a diplomamunka készítésének lázas tanulással töltött hónapjait.

Aki nem bírja a könyvtárba járást, nem ér rá kutatni, vagy csak egyszerűen lusta, a pénztárcája viszont elég vaskos, néhány nap alatt hozzájuthat az elképzeléseinek megfelelő, tökéletes szakdolgozathoz – olvasható a Magyar Nemzet szombati számában.

Huszonöt éves, diplomás, két nyelvvizsgával rendelkező, megbízható, igényes, precíz lány vagyok, három éve foglalkozom szakdolgozatírással. Ha szeretnéd, hogy valaki megírja helyetted, vagy csak egy részét bíznád másra, keress bizalommal – egyre több hasonló hirdetés várja az interneten a léha vagy iskola mellett munkát vállaló, esetleg gyermeket nevelő végzős hallgatókat. Az árak igen változók, egy terjedelmes, saját kutatásokkal kiegészített anyagért akár 150 ezer forintot is elkérnek a bérírók, de egyszerűbb bölcsészdolgozatokat már 40-50 ezerért is kaphatunk.

A lap megkeresett hirdetőket, akiktől megkérdezte, hogy mikorra és mennyiért írnának meg egy magyar szakra készülő, 50 oldalas diplomamunkát Pilinszky János publicisztikai tevékenységéről. Többen azt válaszolták, hogy annyira jól meg az üzlet, hogy nem tudnak több dolgozatot vállalni. A válaszadók többsége ezer–ezerötszáz forintos oldaláron dolgozik, és általában három-négy hét alatt, de némi felárért pár napon belül elkészül a munkával.

A dolgozatok írói úgy gondolják, hogy a csalásra sosem jönnek rá a tanárok, mert az ügyfelek alaposan felkészülnek a megvásárolt anyagokból, amelyek ráadásul kifejezetten az addigi tanulmányi eredményüknek megfelelő színvonalon készülnek.

A Magyar Nemzet talált olyan írókat, akik komplett üzleti vállalkozást építettek a lusta hallgatókra. „Csapatunk 27 fő dolgozatírót, 2 gépírót és 5 anyaggyűjtő kollégát foglalkoztat. Minden segítőnknek más-más diplomája van, így nagyon sok területen tudjuk biztosítani megrendelőinknek a szakmai hozzáértést. Valamennyien doktoranduszok vagyunk, és különböző felsőoktatási intézménybe járunk. Fizetni mindig a munka végén kell, postai úton vagy banki utalással” – válaszolt a lap levelére Judit, a csoport kapcsolattartó munkatársa. Üzleti érzékből nincs hiány, a kilencedik éve bizniszelő fiatalok az „akciós” 55 ezer forintos dolgozat mellé grátisz vázlatokat, Power Point-diabemutatót, valamint felkészítést is ígérnek, és persze ingyenesek a konzulens kérései alapján végzett javítások is. Az elkészült munkákat még plágium-ellenőrző rendszeren is átfuttatják.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt