Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2017. Szeptember 29. 07:19, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Visszatért az ellene elkövetett merénylet után a meglőtt amerikai képviselő

Visszatért az ellene elkövetett merénylet után a meglőtt amerikai képviselő

Négy hónappal az ellene elkövetett merénylet után visszatért az amerikai kongresszusba Steve Scalise republikánus képviselő.

A louisianai politikust felállva, tapsolva és hosszas éljenzéssel fogadták politikustársai. Paul Ryan a pódiumra lépve azt mondta: a politikusok imádságai meghallgatásra találtak. "Amerika hálás ezért a pillanatért" - fogalmazott a szintén republikánus Ryan.
Scalise rövid beszédet mondott. Megköszönte a támogatást, az életét megmentő biztonságiak gyors közbelépését, és úgy fogalmazott: "én vagyok az élő példa arra, hogy csodák valóban történnek". Elcsukló hangon idézte fel a lelövése utáni pillanatokat, amikor az alexandriai sportpályán feküdt tehetetlenül, majd azt mondta: "elképzelésetek sincs arról, milyen nagyszerű ismét itt lenni!".

Steve Scalisét június 14-én lőtte le egy férfi, aki kifejezetten azért érkezett az amerikai fővárosba, hogy republikánus politikusokat gyilkoljon meg. A politikusok egy Washington melletti baseball-pályán edzettek, jótékonysági célokat szolgáló mérkőzésre készültek demokrata párti kollégáikkal, amikor a merénylő a pályán lövöldözni kezdett. Öt embert megsebesített, Scalise képviselő azonban hetekig élet és halál között lebegett, több műtétet hajtottak végre rajta.

A 66 éves elkövetőt, James Hodgkinsont - aki az Illinois államban lévő Belleville városkából érkezett a Washington melletti Alexandriába - a biztonsági emberek agyonlőtték. A merénylet utáni sajtóértekezleten a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) arról tájékoztatott: vizsgálataik kiderítették, hogy Hodgkinsont végletesen felbőszítette Donald Trump megválasztása, a közösségi oldalán a republikánus elnököt többször is "árulónak" nevezte és arról írogatott, hogy "el kell pusztítani Trumpot és társait".

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:52, vasárnap | Külföld

A nemzetközi baloldali erők elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor az új argentin elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este kétoldalú tárgyalást folytatott Javier Mileivel, Argentína új elnökével, akinek beiktatási ünnepségére vasárnap kerül sor Buenos Airesben

2023. December 08. 14:40, péntek | Külföld

Donald Tusk: az új lengyel kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Lengyelország az Európai Ügyészséghez csatlakozik az új parlamenti többségi koalíció által alakítandó kormány egyik első lépéseként - jelentette be pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk koalíciós kormányfőjelölt.

2023. December 08. 14:39, péntek | Külföld

Szijjártó Péter átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét

Átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kampalában.

2023. December 06. 08:03, szerda | Külföld

Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetik a háborút

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán elnöki hivatal vezetője kedden Washingtonban.