Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Február 03. 14:08, péntek | Külföld
Forrás: HírTv

Vízválasztó a Port Szaíd-i tragédia?

Vízválasztó a Port Szaíd-i tragédia?

A Port Szaídban történt tömegverekedés miatt még jobban elszigetelődhetnek az erőszakos tüntetők, tovább romolhat a rendőrség megítélése, és nagyobb teret nyerhetnek a törvényes rend bevezetéséről szóló követelések.

Olvasható a Foreign Policy amerikai lapban.

Vízválasztó a forradalom utáni Egyiptom történetében a Port Szaídban történt tömegverekedés – írja a Foreign Policy. Az amerikai külpolitikai lap szakértője szerint a történtek miatt még jobban elszigetelődhetnek az erőszakos tüntetők, tovább romolhat a rendőrség megítélése, és nagyobb teret nyerhetnek a törvényes rend bevezetéséről szóló követelések. Mint írja, a tragédia miatt megerősödhet a katonai vezetésnek az a szárnya, amely keményebben akar fellépni az erőszakos demonstrálókkal szemben.

Majd nyolcvanan lelték halálukat az egyiptomi stadionkatasztrófában. Az esetről Wagner Péter, a külügyi intézet kutatója és Tálas Péter, a stratégiai és védelmi kutatóintézet vezetője is nyilatkozott az MNO-nak.

Tüntetőket lőttek le a rendőrök

Legalább két tüntetőt agyonlőttek egyiptomi rendőrök az ország északnyugati részén fekvő Szuezben, amikor éles lőszert bevetve próbálták megakadályozni, hogy tüntetők behatoljanak a helyi rendőrőrsre – közölték szemtanúk és kórházi források péntek hajnalban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.